Skriv ut bokSkriv ut bok

Spørsmål og svar

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene vi får ang. bruk av denne kursportalen.

Nettsted: Pasientreiser kurs
Kurs: Pasientreiser kurs
Bok: Spørsmål og svar
Skrevet ut av:
Dato: tirsdag, 26 mai 2020, 13:36

Har ikke egen e-postadresse

Problem:
Jeg vil gjerne registrere meg, men vi har ikke mer enn en e-postadresse hjemme. Kona er allerede registrert på portalen og da får ikke jeg brukt samme e-postadressen. Jeg får bare beskjed om at e-postadressen finnes fra før. Hva gjør jeg?

Årsak:
Du må ha din egen e-postkonto for å bruke denne portalen. Du får e-post fra forum du deltar i og har du glemt passordet ditt må vi ha en måte å nå deg på med nytt passord.

Løsning:
En e-postleverandøren vi kan anbefale, er GMail fra Google. Du får en gratis konto og kan installere et lite program på pc-en som varsler deg om ny post. GMail har ingen problemer med å ta imot e-post fra portalen. Du kan lage deg en e-postkonto her: http://mail.google.com/mail/signup

Gjør dette og sjekk at din nye e-postkonto fungerer som den skal før du lager deg brukerkonto hos oss.

Lykke til!


Lage egen brukerkonto

Problem:
Jeg får ingen e-post når jeg lager brukerkonto. Jeg registrerer meg og fyller ut med min e-post adresse jeg har på jobben, men det kommer ingen bekreftelses e-post som det skal. Er det en feil med portalen?

Mulig årsak:
SPAM-filter hos arbeidsgiver er ofte årsaken til at e-post stoppes. Hvis du opplever dette og jobber i en kommune, i helsevesenet, høgskole eller andre med bestemte innstillinger på SPAM-filteret kan det hende at en e-post fra oss stoppes på veien til deg. Det kan også godt hende at e-posten havner i et SPAM-filter på din pc.

Løsningsforslag:
  • Gi melding til IT-avdelingen hos din arbeidsgiver om at e-post fra http://pasdev.kursportal.net ikke må stoppes.
  • Sjekk SPAM-mappen på din egen pc. Det kan godt hende e-posten har havnet der. I så fall må du merke e-posten som "godkjent" slik at det ikke skjer flere ganger.
  • Har du en privat e-postkonto kan du registrere deg på nytt med denne adressen.(Denne metoden er foretrukket)

Lenken i tilsendt e-post virker ikke

Problem:
Når jeg mottar bekreftelses e-post fra portalen virker ikke lenken som er oppgitt. Det skjer ingen ting.

Årsak:
Det kan i blant hende at e-postprogrammet du bruker "slår av " lenker i tilsendt e-post. Slike lenker reagerer ikke på klikk.

Løsning:
Da kan du i stedet kopiere lenken og lime den inn i adressefeltet på nettleseren din (f.eks. Internet Explorer) og trykke Enter-tasten. Da åpnes lenken og kontoen din bekreftes som gyldig. Du får en melding om at alt er ok.

Demoer og animasjoner virker ikke

FlashDenne kursportalen bruker Adobe Flash til visning av demosekvenser og animasjoner. Hvis du bare får opp en tom bilderute der hvor en demo skulle vært vist, betyr det at du ikke har installert Flash-tillegget i nettleseren din. Da har du trolig også sett de samme tomme boksene på nettaviser og andre nettsteder. Flash er svært vanlig, gratis og meget enkelt å installere selv - og gjøres bare en gang.

Det er bare å følge instruksjonene på skjermen. Klikk her for å hente Flash